"Skrīveru mājas saldējuma" ģimenes vērtības
Ģimene –
tās ir saknes un spēks. Pārliecība. Mīlestība vienmēr iet no augšas uz leju un mīlestība nekad nebeidzas. Mūsu ģimenes kopīgais darbs tam ir apiecinājums. Nekad šis saldējums nebūtu tik pamatīgs, ja nebūtu mūsu vecāku vieduma un enerģijas. Arī vienam otra pieņemšana ir izaicinājums. Pārvarams un kad tas notiek - plaši apvāršņi paveras.
Veselīgas
ēšanas baudas –
ēšana ir acumirklīga laime no pirmā pieskāriena mēlei. Tas ir pamats mūsu dzīves kvalitātei. Mēs nepievienojam ķīmiskas piedevas vai mākslīgas garšvielas, arī ne tagad tik populāros glikozes, fruktozes sīrupus. Jā, tā vietā mums ir vairāk cukura, bet to var “noskriet” un saldējumu var ēst retāk, svētkos. Bet svaigs un tīrs piens, ogu masas, augļi, īsts rums, vaniļa – tās visas ir baudas. Mēs esam dzīvas būtnes, lai mākslīgais paliek mākslai.
Prieks –
arī gandarījums, kas tāds, ko par naudu nenopirksi. Lai ir jautri, lai saldējuma baudīšana ir svētki, ballīte ar jautru mūziku, dzeju, mirdzumu acīs!
Darbs ir
laime! –
mēs paši bieži tā smejam. Tomēr bez tā milzīgā darba nebūtu nekāda oriģinālā saldējuma. Sākot no braukšanas uz fermu pēc piena, augļu un ogu audzēšanas, sagatavošanas, pašas saldējuma gatavošanas, spītīgas pieturēšanās pie savas receptes, kas prasa īpašu rūpību un uzmanību un beidzot ar pasniegšanu saldējummīlim, radot svētkus ikreiz satiekoties.
Zināšanas –
iespējams tā ir brīvības atslēga. Ja zini, kas notiek ar pienu to vārot kopā ar olām, tad nav vairs jāpērk gatavs maisījums. Arī vieglāk izprast atšķirības starp rūpnīcu un amatnieku pasaulēm, respektīvi – apzināties vietu tirgū. Jā, jo vairāk zini, jo brīvāks esi un naktīs mazāk guli :D
Pašapziņa
–
mēs gatavojam oriģinālu latviešu saldējumu. Lai gan izmantojam tādas pašas iekārtas kā itāļi, ar savu oriģinālo “zemes garšu”, kas nāk no šīs vietas, šīs augsnes (dārza, pļavas un meža), laikapstākļiem, izvēlētajām šķirnēm kopā ar savām receptēm un pieredzi rodas unikāls saldējums. Un, savienojot ar Čaka dzeju, sirds līksmo.
Saldējummīļi Jūs –
Bez jums nu nekādīgi. Lai arī reizēm jau nogurums pāri malām un klāt vasaras pēdējā nedēļas nogale, bet atkal priekšā darbs, vajag tikai atcerēties to pašu sākumu: kad saldējums nāk ārā no tās mašīnas tik maigs un glāsmains, debešķīgs, un nav neviena ar ko šo prieku dalīt, jo savā Skrīveru virtuvē stāvi viens pats ar mašīnu! Vai arī - Iedomājieties cik pasaulē saldējumu – un atnākušie ciemiņi no visas pasaules saldējumiem izvēlējušies tiešu mūsējo! Kaifīgi, vai ne?!